Evo najčešćih pitanja! Odgovor na svoje pitanje možete naći pre nego što nas kontaktirate!

1

DA LI JE HANEX® OTPORAN NA MRLJE?

HANEX® je otporan na mrlje. Pošto je HANEX® neporozan, mrlje ne mogu da prodru u površinu, što olakšava čišćenje i održavanje.

2

DA LI JE HANEX® OTPORAN NA TOPLOTU?

Iako HANEX® ostaje stabilan i neoštećen na temperaturama do oko 100ºC (ili 212ºF), visoka toplota ili plamen će oštetiti površinu HANEKS®-a. Međutim, u većini tih slučajeva šteta se može popraviti. Da biste zaštitili svoj HANEX® od oštećenja usled toplote, uvek koristite podmetač ili tripod sa gumenim nogama kada koristite tople posude ili aparate za proizvodnju toplote.

3

KAKO DA ČISTIM SVOJ HANEX®?

HANEX® se lako čisti. Sapunasta voda ili sredstvo za čišćenje na bazi amonijaka je sve što je potrebno za svakodnevnu njegu vašeg HANEX-a®. Manje ogrebotine, opekotine ili promena boje se takođe lako popravljaju. Veće štete mora popraviti proizvođač / fabrikator HANEX-a®.

4

KO MOŽE UGRAĐIVATI HANEX®?

Obučeni profesionalac mora ugraditi HANEX®. Molimo da nas konsultujte kao generalnog distributera za HANEX® za Srbiju i Crnu Goru.

5

DA LI HANEX® ZAHTEVA SPECIJALNO ZAPTIVANJE?

Ne, HANEX® je neporozan. Za razliku od prirodnog kamena, HANEX® nikada neće zahtevati zaptivanje koje olakšava život! HANEX® je prelepa površina bez održavanja u kojoj ćete sigurno uživati u godinama koje dolaze.

6

DA LI NEKE BOJE TRAJU DUŽE OD DRUGIH?

Ne nužno, iako svetlije boje pokazuju manje vidljivo trošenje i zahtevaju manje učestalo održavanje. Sve boje Hanex® Mineralnih Ploča će pružiti dugogodišnju pouzdanost tokom upotrebe. Napomena: Kao i većina materijala, tamne boje, a posebno tamne boje koje su u završnoj obradi visokog sjaja, potencijalno će pokazivati ogrebotine ili tragove abrazije. Ako dođe do ogrebotina tokom vremena, površina se lako može prešmirglati i refabrikovati. Obnavljanje mora obaviti vaš Fabrikator / Osoba koja je vršila ugradnju i obično će to biti naplaćeno po standardnoj ceni usluge.

7

JESU LI HANEX® SOLID POVRŠINE HIGIJENSKE?

Da, Hanex® Mineralne Ploče su inherentno neporozne, sa glatkim, neprobojnim šavovima. Za razliku od drugih površina kao što su laminat, glina i granit, Hanex® Mineralne Ploče nemaju linije za fugiranje niti grebene za zadržavanje prljavštine i klica. Ova izuzetno glatka površina čini Hanex® čvrste površine lakim za čišćenje. Hanex® Mineralna Ploča se može proizvesti kao jedna neprekidna površina kako bi se dodatno smanjile površine za rast bakterija.

8

KAKO POPRAVITI OGREBOTINU ILI REZ?

Ogrebotine i risovi mogu se ukloniti laganim ispiranjem i blagim abrazivnim sredstvom za čišćenje.

9

DA LI SE HANEX® MINERALNE PLOČE MOGU KORISTITI ZA PODOVE?

Mineralne Ploče nisu predviđene da se koriste kao podni materijal, iako se koriste kao gazišta stepeništa. Međutim, ako želite da koristite HANEX® za primenu u podnim oblogama, preporučujemo da koristite u oblasti sa manje frekventnim kretanjem.

10

MOGU LI KUPITI HANEX® MINERALNE PLOČE I SAM IH UGRADITI?

Da bi se osigurala kvalitetna ugradnja i puna garancija, Hanex® Mineralnih Ploča, prodaja i ugradnja je dostupna samo od strane licenciranog proizvođača/distributera