Obaveštenje o zaštiti privatnosti i ličnih podataka

(u daljem tekstu: „Obaveštenje“)

 

Partnerstvo zasnovano na poverenju

Ideja kompanije TIS da ponudi kvalitetne repromaterijale za opremanje enterijera po pristupačnim cenama nije mogla da se sprovede jednostrano. Za taj poduhvat neophodno je bilo angažovati partnere koji predstavljaju sve kupce kompanije. Bilo da pretražujete proizvode preko TIS internet stranice, preuzimate svoju robu u nekom od naših distributivnih centara ili samostalno sklapate proizvode u svom domu koristeći neke od naših artikala, zajedno radimo na stvaranju boljeg svakodnevnog života zahvaljujući našim pristupačnim cenama. TIS svoje poslovanje zasniva na partnerstvu sa svojim kupcima. Bez svojih vernih kupaca, TIS ne bi postojao.

Ovo partnerstvo se odnosi i na korišćenje vaših ličnih podataka. Baš kao što se i kupovina u nekom od naših distributivnih centara ili maloprodajnih objekata zasniva na saradnji, TIS sarađuje s kupcima i po pitanju njihove privatnosti. Ovim Obaveštenjem informišemo vas o tome kako prikupljamo i koristimo vaše lične podatke, kome ih otkrivamo i kako im možete pristupiti, promeniti ih ili ukloniti.

Unapređeni TIS – zahvaljujući vama

Kako bi TIS bio bolji, potrebna nam je vaša pomoć. Možete nam pomoći tako što ćete nam u tu svrhu dati različite podatke kako bi TIS bio bolji za vas i druge. U nastavku ćete pronaći objašnjenje zašto su nam potrebni vaši podaci kao i informacije o tome kako do njih dolazimo i kako ih koristimo.

U ovom Obaveštenju, „lični podaci“ označavaju bilo koje vaše podatke o ličnosti kao što su: ime, adresa, imejl adresa, broj telefona, itd.

TIS prikuplja, koristi, obrađuje i prosleđuje lične podatke u skladu s važećim propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka.

Zbog čega prikupljamo vaše lične podatke

Prodajna služba orijentisana na kupce

Kako bi naši zaposleni u Prodajnoj službi mogli da odgovore na vaša pitanja, potrebni su nam vaši lični podaci, poput vašeg imena, adrese i broja telefona. Ove informacije se koriste kako bismo na vaše pitanja odgovorili što bolje i potpunije.

Posebne ponude, akcije/promocije, vaučeri i garancije

Kada se registrujete ili iskoristite posebne ponude, tražimo vaše lične podatke kako bismo mogli da zabeležimo rezultat i uspeh naših akcija za buduće ponude. Takve podatke inače dajete i prilikom ispunjavanja uslova garancija za proizvod koji je kupljen u nekom od naših prodajnih objekata. Lične podatke, kao i podatke poput podataka o proizvodima koji vam se sviđaju, razlozima za kupovinu proizvoda ili porodičnim prilikama i životnom stilu možete nam dati kako bismo naučili više o tome kako volite da kupujete.

Bez obzira na to zbog čega prikupljamo vaše lične podatke, obećavamo da ćemo ih koristiti na način opisan u ovom Obaveštenju. Kada nam date lične podatke, pristajete na to da ih obradimo na jedan ili više načina opisanih u ovom Obaveštenju.

TIS internet prodavnica

Prilikom kreiranja narudžbina u TIS internet trgovini, zatražićemo određene podatke koji su nam potrebni za realizaciju vaše narudžbine. Ti podaci su: ime, prezime, adresa isporuke, račun, imejl adresa. Ti podaci koriste se isključivo za realizaciju vaše narudžbine i neće biti deljeni s trećim licima. TIS zadržava pravo da ih koristi interno u svrhu eventualnih reklamacija ili za potrebe sprovođenja istraživanja kako ste zadovoljni obavljenim kupovinama.

Podaci koje prikupljamo automatski:

Kako bismo održavali svoju internet stranicu i osigurali njeno funkcionisanje kakvo očekujete kada je posetite, TIS koristi tehnologiju koja se obično naziva „kolačićima“ (cookies). Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaš računar, a mi im kasnije možemo pristupiti. Mogu biti privremeni ili stalni i koriste npr. JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima naše stranice možete pretraživati bez poteškoća i prikazuju vam se oni rezultati koji su vama relevantni. Kolačići nam pokazuju šta vas i druge posetioce naše internet stranice zanima, a to nam pomaže da poboljšamo njeno korišćenje za sve. Ovde možete pronaći više informacija o kolačićima i kako ih koristimo.

Koriste se različite vrste kolačića:

  • Neophodni kolačići omogućuju pretraživanje internet stranice i korišćenje njenih neophodnih funkcija.
  • Kolačići efikasnosti prikupljaju anonimne informacije o stranicama koje posećujete. To nam govori koji su proizvodi najpopularniji i šta korisnike na našoj stranici zanima.
  • Funkcijski kolačići pamte vaše odabire i poboljšavaju sledeće posete stranici.
  • Oglašivački kolačići omogućuju deljenje i slanje informacija drugim internet stranicama koje bi vam mogle biti važne.

Kolačićima koji su pohranjeni na vašem računaru možemo pristupiti kad posetite našu internet stranicu ili otvorite imejl koji vam pošaljemo.

Ukoliko želite da obrišete kolačiće koji su već u vašem računaru, molimo vas da pogledate uputstva isporučioca vašeg internet pretraživača klikom na „Pomoć“ u meniju istog pretraživača.

Na koji način koristimo vaše podatke

Baš kao ni vi, ni mi ne volimo neželjenu poštu. Zato obećavamo da nikad nećemo prodati i/ili proslediti ili na drugi način ustupiti vaše lične podatke nepovezanim trećim licima.

Povremeno ipak moramo uključiti druge kompanije kako bi nam pružile neke usluge. U nekim slučajevima, tim kompanijama moramo dati neke informacije kako bi one pružile uslugu nama i, na kraju, vama. Na primer, služba koja obavlja isporuku treba da zna vaše ime i adresu kako bi mogla da vam dostavi proizvode. Dalje, usluge koje pružaju neke druge kompanije uključuju marketinšku pomoć, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pružanje usluga za kupce kao i slanje poruka u naše ime što znači da te kompanije takođe moraju da znaju vaše podatke. Ograničićemo lične podatke koje tim kompanijama dajemo i imaćemo pristup isključivo na one podatke koji su im potrebni u posebno određene svrhe. TIS iste strogo nadgleda kako bismo bili sigurni da je privatnost naših kupaca uvek zaštićena.

Ukoliko nam date  ime i adresu za isporuku koji nisu vaši, potrebno je da imate ovlašćenje te osobe da nam date njene lične podatke i da ih koristite u određene svrhe. Kada nam date takve podatke, time izjavljujete da imate ovlašćenje osobe čije podatke dajete.

Ponekad ćemo neke vaše lične podatke prosleditii nekoj TIS jedinici (ili nekoj drugoj kompaniji koju uključimo u proces pružanja usluga) u drugim zemljama (od kojih su neke izvan Evropskog ekonomskog prostora) u skladu s važećim propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka. Ali mi uvek zadržavamo administrativna, tehnička i fizička prava za zaštitu ličnih podataka koji se prosleđuju drugim zemljama odnosno kompanijama, od neovlašćenog otkrivanja, korišćenja, menjanja ili uništavanja.

Vaše lične podatke možemo otkriti kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obvezama, na primer, na zahtev policije. Takođe, vaše lične podatke možemo podeliti ako se naša kompanija (ili deo nje) proda, a kupcu kompanije vaši podaci budu neophodni kako bi nastavio da pruža usluge.

Marketing/reklamiranje

Kada nam date neke lične podatke, time nam dajete i pristanak da vas kontaktiramo u marketinške svrhe koje mogu da uključuju pisma, telefonske pozive, SMS ili imejl.

Pobrinućemo se da vam šaljemo poruke za koje verujemo da će vas zanimati, na primer: datume rasprodaja nekih artikala u nekom od naših prodajnih objekata ili na našim internet stranicama, detalje o posebnim ponudama ili informacije o novim proizvodima i/ili uslugama. Ako ne želite da vaše podatke koristimo u te svrhe, možete bilo kad da promenite podešavanja svog „Profila“ ili da otkažete pretplatu na takva obaveštenja prateći link na dnu imejla koji vam pošaljemo.

Spremanje i ažuriranje vaših podataka

Privatnost ali i dostupnost

Uvek ćete imati pristup svim ličnim podacima koje podelite s kompanijom TIS. Kada sačuvate „Profil“ na internet stranici, bez ičije pomoći uvek možete da menjate detalje svoga naloga. Takođe, podatke možete promeniti tako što ćete nas pozvati ili ako nam pošaljete pismo ili imejl, ali i pomoću jedne od opcija ponuđenih kako dalje sledi.

Ako želite da znate koje vaše lične podatke TIS ima, molimo vas da se obratite našem službeniku za zaštitu podataka i to na niže navedenu adresu.

Čuvanje i odgovornost

Preduzimamo odgovarajuće sigurnosne mere za zaštitu vaših ličnih podataka od svih predvidivih rizika. Sigurnost vaših podataka vrlo je važna kompaniji TIS.

Neka druga adresa? Specifične želje? Obavestite nas.

Pišite nam na:
TIS d.o.o
Šume bb
32250 Ivanjica

Odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku.

Povremeno možda izmenimo ovo Obaveštenje o zaštiti privatnosti i ličnih podataka, pa vam predlažemo da ga redovno pregledate na našoj internet stranici kako bi bili/le upoznati/e sa izmenama.